Tid til aircondition service?

Aircondition, a/c-service, aircon… kært barn har mange navne, og aircondition er da også en af de goder, som de færreste billister vil undvære. Alle kender den klaustrofobiske følelse af at sidde en solophedet bil, hvor luften hænger så varmt og tungt, at man næsten ikke kan trække vejret. Redningsmanden i dette scenarie er en velfungerende aircondition, men for at være sikker på at din aircondition altid fungerer optimalt, er det nødvendigt at få den tjekket med jævne mellemrum.

Hellere før end siden

Dit aircondition-anlæg fungerer ved hjælp af flydende kølemiddel, der fordamper og bliver til gas, når du tænder den. Varmen i bilen bliver herefter absorberet af gassen, og der bliver pustet kold luft ud i rummet. Dit aircondition-anlæg indeholder mellem 500 og 700 gram kølemiddel, og i løbet af års brug taber det 80 til 100 gram. Får du ikke skiftet anlæg eller fyldt nyt kølemiddel på i tide, risikerer du altså at sidde en skoldhed bil med et aircon-anlæg, der ikke virker. Den nøjeregnende billist tænker måske, at man kan undgå at tabe kølevæske ved at bruge aircondition-anlægget mindre mindre eller måske helt undlade at bruge det. Det er dog ikke tilfældet. Faktisk kan anlægget tage stor skade, hvis ikke det bliver brugt jævnligt. Det anbefales derfor at give dit aircon-anlæg lidt ”motion” et par gange om ugen, så du undgår at tætningerne sætter sig fast. Derudover er det altid en god idé at få udført aircondition service med jævne mellemrum – og i hvert fald hvert andet år. Som med alle andre reparationer på din bil, bliver det kun dyrere, jo længere tid du venter. Så er du i tvivl om det er på tide med aircondition service, er det bedre at være på den sikre side og ringe og bestille en tid med det samme.

Aircon

Aircon er ikke bare aircon

Aircondition service fås i flere varianter. Hos værkstedskæden Super Dæk Service opererer de med tre forskellige pakker (basis, premium og premium+), hvor den billigste selvsagt er en standardløsning bestående af eftersyn og påfyldning af kølemiddel og olie. Vælger du premium-pakken får et pollenfilter oveni hatten, og ved premium+ får du udover pollenfilter også renset luften i kabinen. Pollenfilteret er stort set uundværligt for dig, der lider af høfeber eller anden allergi. Det renser nemlig luften for birk, bynke og græs, samtidig med at det opsamler 25% af de forurenede partikler som f.eks. støv og udstødningspartikler.

Hans Thurah

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *