Stiftelse af selskab – hvad gør jeg?

Jeg overvejer på det kraftigste at stifte mit eget selskab. Jeg vil gerne noget inden for handel, men jeg er stadig i gang med at studere, så det skal ikke være noget vildt, mens jeg stadig studerer. Jeg gør mig meget i at lave kreative ting. Jeg maler, tegner og selvom det måske er knap så kreativt, så strikker og hækler jeg også. Det er nu nået til det punkt, at jeg snart ikke kan have tingene i mit hjem mere, og derfor vil jeg gerne sælge ud af mine ting. Jeg producerer især mange bamser eller andet legetøj, når jeg hækler, og jeg vil gerne blive ved med at male. Derfor overvejer jeg at oprette en hjemmeside, som for det første kan fungere som udstilling af mine produkter, og som derudover også kan fungere som en salgshjemmeside. Jeg har ikke forventninger om at det skal blive det helt store, men det kunne være rigtig sjovt at prøve, og det vil unægtelig se godt ud på CV’et. Udover at lave kunne lave hjemmesider, som synes at være en vigtig ting i disse dage at kunne, ser det jo også godt ud at jeg kan drive mit eget selskab – også selvom det er et lille selskab. Ved stiftelse af selskab skal jeg sætte mig ind i mange ting. Jeg skal for det første sætte mig ind i hvilken type selskab det skal være. Jeg kan se, at der findes mange forskellige typer selskaber, og jeg er lidt usikker på hvilken type, der vil egne sig bedst til mig.

Hjælp fra advokater med stiftelse af selskab

Jeg er dog nok mest forfalden til at stifte et iværksætter-selskab. Grunden til at jeg mest har lyst til at stifte dette, er fordi at det ikke kræver den store startkapital. Med de andre typer selskaber skal jeg have et minimumsbeløb til rådighed, som jeg aldrig ville kunne spare op til, mens jeg er studerende. Heldigvis kan jeg se, at hvis det kommer til at gå godt med min lille virksomhed, kan jeg altid ændre den. Jeg overvejer dog at kontakte nogle advokater. Jeg kan se, at det ikke kommer til at koste en formue at få råd og vejledning hos advokatfirmaet, og de vil endda hjælpe mig med at få styr på de dokumenter, der skal udfyldes, og i det store hele vil de komme til at hjælpe mig med at opstarte mit selskab på papirerne for et ganske rimeligt beløb. Så er der i hvert fald den ting mindre at bekymre sig om. Det kunne være super fedt at prøve, og det ser ud som om der ikke er de store bekymringer at gøre sig, så længe jeg kan få selskabet til at køre rundt. Der er dog nogle ting, som jeg gerne vil spørge dem om – som f.eks. hvad jeg gør, hvis der ikke er salg i butikken. Der er nemlig det, ved iværksætter-selskaber, at der skal betales en vis procentdel indtil et vis beløb er nået. Det er et forholdsvis højt beløb, når man tænker på hvor lille en virksomhed, det kommer til at blive. Det er i hvert fald et af de spørgsmål jeg vil have klar.

Mere information på Kvikadvokat.dk

Hans Thurah

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *