Dette skal en god kloakmester kunne

Kloakering er et af de mindst charmerende og samtidig et af de vigtigste elementer af vores moderne samfund. Man kan næsten gå så langt som til at sige, at indføringen af kloakker i Danmark var det første skridt i retningen mod et moderne og civiliseret samfund. Tænk lige over hvordan tingene stod til inden kloakkerne kom til; tag for eksempel byer som Randers og Århus, forholdsvis store byer med mange gader og mange mennesker. Når det regnede havde vandet intet afløb, og gaderne blev oversvømmede og umulige at gå i. oversvømmelsen var ydermere frygtelige fordi der ikke var nogen rør til at aflede skidt og afføring. Det lå derfor i store bunker i gaderne, bunker som blev skyllet med af vandet når gaderne oversvømmedes.

Oversvømmede og beskidte gader var synderne i forhold til mange sygdomsepidemier. De mange bakterier i efterladenskaberne blev nemlig på denne måde blandet med grund- og drikkevand, og i en uhyggelig cirkel blev sygdom og smitte på den måde ført rundt. Dette resulterede i dårlige sundhed og langt dårligere levestandarder end vi er vant til i dag. Det er ikke noget vi tænker over, men kloakker er derfor en af de vigtigste grundpiller i vores samfund.

Gode kloakker fordrer en god kloakmester

Men hvad er de så helt præcist, de her kloakker? Kloakker er indviklede systemer af rør, nedgange og sluser. Det er noget som kræver ingeniørisk snilde at tegne og skabe, og det kræver stor faglig viden at forstå hvordan de fungerer og hvordan de eventuelt kan optimeres. Idéen om rør som transporterer vand og skidt kan egentlig synes simpel, men det er den langt fra. Der er nemlig en kæmpe mængde teknik som indgår for at det hele skal fungere optimalt og ikke ende med at skabe stopninger eller oversvømmelser.

Der er altså en masse kloge hoveder som arbejder sammen for at skabe kloaksystem. Disse skabelser foregår for det meste på to niveauer; internt i de enkelte hjem og eksternt i byer og større beboelsesområder. I hjemmene bliver kloaksystemerne for det meste installeret når huset bygges og så udskiftes de efter behov. I byerne er det ofte større projekter, hvor der en gang imellem er behov for store fornyelser. Dette er et krævende projekt hvor det blandt andet er alfa og omega at hyre en rigtig go og kvalificeret kloakmester.

Anlægsgartner Torben Jensen & Søn kan hjælpe dig. Kontakt dem via deres hjemmeside og få et godt tilbud.

Sådan arbejder en kloakmester

En god kloakmester skal først og fremmest kunne skabe kloaksystemer som fungerer. En kloakmester er uddannet ud i vvs’erens spændende og avancerede felt, og ved derfor en helt masse om rør, bindinger, skruer, sikringer og vandtryk. Det er ham eller hende som er med på sidelinjen når de nye kloaksystemer lægges, men det er også denne person som bliver tilkaldt når der er behov for reparationer. En kloakmester skal nemlig lynhurtigt kunne lokalisere fejlen eller skaden og diagnosticere, hvordan den bedst kan udbedres.  Det er også her man skal vende sig når det hårde benarbejde med reparationen i sidste ende skal gøres.

Hans Thurah

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *