Odds på Melodi Grand Prix og mærk spændingen

Melodi Grand Prix er et program, vi alle holder meget af. Man glæder sig til at høre sangene. Eller se hvilke kunstnere, der er med, og hvor godt et sceneshow de er i stand til at levere. Melodi Grand Prix har efterhånden kørt i mange år, og hvert år bliver sangene bedre og bedre. Og vinderen bliver mere og mere uforudsigelig… eller hvad?

Hvis du er musikkender, musikelsker eller bare synes, det er sjovt at satse, så kunne det måske være en idé for dig at oddse på Melodi Grand Prix – også kendt som Eurovision Song Contest.

Sådan gør du

For at oddse på Melodi Grand Prix må du oprette en konto hos en bookmaker (dette kan gøres online). En bookmaker er en person eller et firma, der udbyder væddemål (odds). Bookmakere kan have fysisk form, hvor du tager hen til en butik og oddser, men de kan også eksistere online. Hvis din bookmaker eksisterer online, bliver du nødt til at oprette dig hos dem, og de fleste steder skal du minimum være 18 år for at gøre dette.

Når du vælger en bookmaker, er det en god idé at vælge en kendt og respekteret bookmaker, så du ved, at det hele kommer til at gå ordentligt til. På bookmakerens side kan du se, hvordan du opretter en konto hos dem. Bagefter sætter du penge ind på din konto, så du har noget at spille for. Og så er det bare at gå i gang. Hvis du mangler idéer til, hvilken sang du skal satse på, kan du: Se, hvad bookmakerne har givet hver sang af odds, du kan lytte til sangene i forvejen (det er i hvert fald en mulighed ved det danske Melodi Grand Prix) og selv beslutte, hvem du tænker er vinderen, eller du kan læse, hvad eksperterne gætter på.

Hvad betyder oddsene?

Ud for hver Melodi Grand Prix sang vil bookmakeren have udbudt en odds, fx. 1,50 eller 2,00. Dette er et udtryk for, hvor meget du vinder. Ved en odds på 2,00, bliver det, du har satset, ganget med 2,00. Så hvis du satser 100 kr. på en sang, og den vinder, får du 200 kr. igen. Du har altså fået en gevinst på 100 kr.

Ved en odds på 1,50, får du din indsats 1,50 gange igen (hvis du vinder). De 100 kr. vil altså være blevet til 150 kr., og du har en gevinst på 50 kr.

Men oddsene er ikke kun en afspejling af din gevinst, men også en chancevurdering fra bookmakerens side. Bookmakeren udregner nemlig oddsene på baggrund af sandsynligheden for hvert udfald.

Et højt odds viser altså, at bookmakeren ikke mener, der er stor sandsynlighed for det givne udfald, hvorimod en lav odds viser, at bookmakeren vurderer chancerne til at være store. Så hvis du vil have størst sandsynlighed for at vinde, skal du gå efter de lave odds, men det er måske ikke lige så spændende at se Melodi Grand Prix lørdag aften, hvis der kun er en 50’er på højkant. Det bestemmer du.

Hans Thurah

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *