Nettet er propfuldt af gode opskrifter

Du har sikkert oplevet at stå for madlavningen, og have absolut ingen idé om, hvad du skal finde på. De gængse retter som familien elsker, har i næsten lige fået, og du vil egentlig gerne prøve noget nyt. Ligeledes kan det være du mangler opskrifter på lækre desserter, da familien kommer på besøg, og du ikke bager så tit.

Uanset hvad dit behov er, er internettet (f.eks. Romanovich) heldigvis fuld af super gode opskrifter – både lette og sværere.

En ny ret kan være meget svær at lave uden en opskrift

Uanset hvor erfaren en kok, du måske er, så sker der hele tiden en kæmpe udvikling i madlavning, hvilket også betyder rigtig mange nye opskrifter, du kan lære. Har du for eksempel prøvet at lave hjemmelavet guacamole eller kylling i karry med ananas? I sådanne tilfælde tænker man let ”hvordan klarer jeg lige den”, og her er det, at internettets mange opskrifter bliver din bedste ven.

Det er selvfølgelig smartest, hvis du altid kan gå samme sted hen, når du mangler hjælp og inspiration, og derfor findes der også en række af opskrift hjemmesider, hvor der er samlet rigtig mange opskrifter ét sted, så det er let for dig som bruger at finde opskriften på det, du står og mangler.

Nogen af disse hjemmesider er lavet af virksomheder og andre er lavet af private, der deler deres erfaringer omkring madlavning – en såkaldt madblog om man vil. Det smarte ved at vælge en opskrift hjemmeside er, at du ofte kan ændre antallet af personer, opskriften er lavet til, og på denne måde ændrer siden selv på mængden af ingredienser, hvis du fx har ændret fra 4 til 8 personer, så dobles alle ingredienser, så du ikke selv behøver at arbejde for det.

Hvorfor hente inspiration på en opskrift hjemmeside?

Du kan måske umiddelbart fristes til at tænke, at den gamle kogebog eller bage bog er mindst ligeså god som en hjemmeside, og i visse tilfælde er dette da også korrekt. På en hjemmeside med opskrifter har du dog den fordel, at du kan anvende det sociale, når du udvælger retterne, du vil prøve af.

På disse hjemmesider er det nemlig ofte muligt for brugerne at kommentere og vurderer de enkelte retter på en skala fra et til fem. Hvis du ser en opskrift, der har fået 1.000 stemmer og kun har en karakter på to, kan det derfor fortælle dig, at denne ret ikke er faldet i de andre brugeres smag. Modsat kan du finde en ret med mange stemmer, der har fået topkarakterer, og disse retter vil du særligt gerne prøve, da de tilsyneladende er utroligt populære.

I den gamle kogebog får du ikke denne udefrakommende vurdering, og du rammer derfor ind i opskrifter, du godt kunne have været foruden.

Desuden opdateres en gammel kogebog heller ikke løbende, som hjemmesiderne gør det. Du kan opleve at gå ind på den samme side og finde masser af nye opskrifter hver dag eller uge. Det er således aldrig de samme retter, du behøver at vælge mellem. Så gem den gamle kogebog lidt væk og find ny og spændende inspiration på nettet.

Hans Thurah

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *