Hvad laver man på en designskole?

En designskole er en relativ åben betegnelse, da man kan forbinde ordet design med flere forskellige betydninger. Blandt de mest gængse forståelser så forbindes design og designskoler ofte med noget, der vedrører tøj, tekstil og mode. På en designskole kan man altså blandt andet lære at designe tøj. Dette gælder hele processen. Fra start hvor man skal tegne tøjet på pair eller grafisk på en computer. Her skal man lærer at tegne 3D og i de rigtige størrelsesforhold. Efterfølgende skal man lære at sy og skabe tøjet. Dette inkluderer både, at man skal kunne tegne tøjets forskellige enkeltdele, så det kan klippes ud i stoffet. Endvidere inkluderer det at man kan håndtere en symaskine og sy tøjet sammen. Selvom designskoler oftest forbindes med tøj og tøjdesign, så kan man også lærer andet på en designskole. Det kan nemlig også handle mere om grafisk design. Her lærer man at arbejde med grafisk design på en computer. Man lærer altså at anvende forskellige avancerede computerprogrammer, som er i stand til for eksempel fotoredigering med videre.

Besøg odensedesignakademi.dk og læs mere om, hvad de laver.

Hvordan kommer man ind på en designskole?

Det er ikke unormalt, at der er kamp om pladserne på landets designskoler. Der er rigtig mange, især unge mennesker, som drømmer om at kunne arbejde med design og blive en del af modeverdenen. Designskoler har altså rigtig mange ansøgere. Oftest består optagelsesprocessen i, at man skal levere noget kreativt og vise, hvad man kan. Man skal blandt andet have et portofolio, som man kan vise frem. Ligeledes er der en optagelsesprøve, som består af en eller anden kreativ opgave, som man så får et fastlagt stykke tid til at fuldføre. Fordi der er så mange, som drømmer om en karriere inden for designerverdenen, så er der også mange, som forbereder sig til det yderste inden optagelsesprøven. Der er blandt andet flere højskoler, som netop har fokus på designskolernes optagelsesprøver, og klæder deres elever på til disse prøver. Ligeledes er der i Odense på Fyn en fagskole, hvor kreative ildsjæle mødes og arbejder med det, de brænder for.

Hvor kan man få arbejde henne, hvis man har gået på en designskole?

Det afhænger naturligvis af, hvilken linje man har taget, når man snakker om, hvor man efterfølgende kan få arbejde. Hvis man hat gået på en tøjlinje eller tekstil linje, så kan man for eksempel få arbejde hos nogle af de store tøjmærker. Her kan man være med til at designe kommende kollektiver, og være mere til at vælge sæsonens farver og trends. En anden mulighed kunne være at blive skribent på et dameblad eller i en avis. Her kunne man have en modeklumme, hvor man var med til at informere læserne om de glædende trends inden for modeverdenen. Der er mange muligheder, men i sidste ende, så drømmer de fleste designere nok om, at de kunne komme til at lave af deres helt eget mærke. At de kunne deltage i diverse modeuger, og have modeller med i modeshows, som bærer ens egen kollektiv. Dette mål er selvfølgelig også muligt at indfri, men kræver hårdt arbejde.

Hans Thurah

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *