Lån en lille sum penge og slip ud af problemer

Det er sket for enhver person

Det er en situation du kender alt for godt, ikke? Det er ved at være den sidste på måneden, du har brugte penge på diverse sager, hvad ved jeg, måske en kaffe her og der i den dyre cafe du holder så meget af, eller måske lidt for meget køb af de gode dyre fine tøjmærker vi alle ved du holder af. Og så indtræffer katastrofen altså, du går op til maskinen med alle dine fine varer du har tænkt dig at købe, bruger kortet med magnetstriben som med tiden af overdrevent brug er ved at blive slidt lidt ned, og så indtaster du pin koden og selvfølgelig vil maskinen sige ”godkendt”, som den har gjort så mange gange før. Men til din rædsel ser du, at den siger der er sket en fejl? Det kan ikke passe, du bruger kortet lynhurtigt igen men ak, igen endnu en fejl, siger maskinen. Du undskylder og går ud af butikken, tjekker mobilbank og ser til din absolutte og frygtindgydende rædsel, at du næsten ikke har flere penge på kortet.

Dette er selvfølgelig en træls situation, og du føler dig måske lidt pinlig tilpas, fordi du lige havde valgt de forskellige ting så nøje, og så bliver afvist foran alle i køen. Derudover er det endda værre, fordi du har altid haft en god morale og etik, og hvordan kan din arbejdsetik have fejlet dig så meget, at du nu skal straffes ved at stå uden penge? Naturligvis skal du begrænse dit forbrug yderligere, det er der ingen tvivl om. Men det hjælper ikke det problem du har nu, altså at du ikke kan betale den forbandede husleje. Det er her en rigtig god ide at overveje noget, som kommer fra en af de alder ældste institutioner i verden, nemlig at tage et lån. ”Hvad i alverden skal jeg med det? De prøver da bare at bondefange mig ved at pådutte mig superhøje renter eller få fat i mig på andre måder!” Det er der mange der tænker om lån når det hører om dem, men sådan hænger tingene altså ikke helt sammen. Er du i tvivl? Lad mig forklare dig hvordan det hele hænger sammen.

Lån er altså ret sikre

Lån penge har fået et dårligt ry. Siden den seneste finanskrise har alle omtalt lån som grunden til, at det hele krakkede. Folk tog lån på lån på lån indtil hele systemet braste sammen, firmaer gik konkurs og folk mistede deres job, gik fra hus og hjem og så videre. Men det er egentlig en unfair repræsentation af situationen. Det, der egentlig skete var, at folk ikke betalte deres lån hvilket fik bankerne til at gå i panik så de ikke kunne give flere lån hvilket altså fik firmaer til at gå konkurs. Men ville du være med til at forårsage dette hvis du tog et lån og ikke betalte? Absolut ikke, for du betaler selvfølgelig. Det er nemt at finde lån med lave renter og gode fordele for dig, kunden. Hvorfor er det det? Simpelthen fordi banker er forretninger der stadig vil have du handler hos dem. Det er derfor i deres interesse at låne til dig for lave renter.

Læs mere om de historisk lave renter her.

Hans Thurah

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *