Hvad du skal vide om CBD-olie

CBD-olie er kommet til markedet i Danmark og hvis man ser på det lader det faktisk til, at det kommer til at blive her endnu i lang tid. Men hvad er CBD-olie egentlig? Er det virkelig så godt som mange siger? Og hvad er det egentlig, som det har med cannabis at gøre? Er det farligt eller sundt? Alle disse ting er noget, som vi i denne artikel kommer til at tage et blik på. Men først synes jeg lige vi skal snakke om en lille myte mange mennesker forbinder med CBD-olie. Ja, det kommer fra cannabisplanten, men nej, det er ikke euforiserende eller på nogen måde sammenligneligt med de stoffer, som oftest er forbundet med cannabis (pot, skunk, hash osv.) CBD-olie er derimod tilsyneladende et helt harmløst stof som kan bruges til fordel for flere mennesker. Lad os undersøge det.

Hvorfor CBD-olie?

Det reelle spørgsmål er vel egentlig hvorfor man skal til at tage CBD-olie. Hvordan kan det være, at produktet er blevet så stort i Danmark og udlandet? Først og fremmest skal processen måske beskrives. CBD-olie kommer fra hampplanten som naturligvis også bruges til at producere cannabis-baseret stoffer. Men dette er på ingen måde hvad CBD-olie handler om, for det har nemlig næsten intet af stoffet THC i sig. THC er det psykoaktive stof i cannabis joints som gør, at man bliver ”skæv”. De planter som bruges til at producere CBD-olie er specielt produceret gennem flere år og generationer, til at have en mutation nu hvor de næsten ikke producerer THC mere. Det vil i andre ord sige, at CBD-olie principielt er lige så harmløst som hvis det kom fra enhver anden plante. Det kunne lige så godt være kamillete.

Men hvorfor er det så, at det er blevet så populært? Jamen det er det da blandt andet fordi, at det rent faktisk pure og simpelt kan være sundt for kroppen. Denne teori omhandler de endocannabinoide systemer som vi mennesker har i kroppen (og visse dyr også har), som bl.a. kan gavne af at få CBD-olie som et supplement til diæten. Vi spiser generelt ikke vilde planter så meget mere, så det endocannabinoide system får egentlig ikke lige så meget CBD som det kunne gavne af. Det er derfor CBD-olie blandt andet er blevet populært. Man kan i virkeligheden se det som, at tage et par vitaminpiller til sin aftensmad, eller til dem der træner, som at tage noget proteinpulver efter træningen.

Men er CBD-olie lovligt?

Det er jo lidt ved at være en klassisk historie at hippier vil gå og overbevise alle om, at cannabis er bare det fedeste, mand! Det kurerer kræft! Legaliser det! Og det ved vi jo godt alle sammen er lidt af en løgn. Selvom jeg er enig i legalisering er det ikke nødvendigt at lyve om fordelene og ulemperne ved cannabis. Men som sagt er CBD-olie jo ikke det helt samme som cannabis, og dermed er det faktisk også lovligt i Danmark. Det er ikke psykoaktivt, du bliver ikke ”høj” og du kan derfor tage det helt og aldeles legalt.

Hans Thurah

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *