Du skal ikke stå alene med dine tanker

Har du nogle ting, du går og tumler med, og er det svært at stå alene med dine tanker? Det behøver du heller ikke.

I de fleste tilfælde vil du kunne finde en psykolog, der gerne vil hjælpe dig med at bearbejde ting og få snakket dine tanker og problemer igennem. Det er altid rart at dele sine tanker med nogen, og det er især rart at dele dem med en professionel, der også ved noget om det, du eventuelt bakser med.

Du vil kunne finde psykologhjælp mange steder i landet. Bor du eksempelvis i Århus, vil det ikke være noget problem at finde en psykolog, der kan hjælpe dig i Århus.

Hvad kan en psykolog hjælpe mig med?

Der kan være mange forskellige grunde til, at man ønsker at snakke med en psykolog. Det kan være nogle meget individuelle problemer såsom en svær opvækst, eller det kan være nogle lidt mere generelle ting såsom angst, som mange andre også ønsker at snakke med en psykolog om.

Men man kan godt  stille sig selv spørgsmålet, ”hvad kan en psykolog egentlig hjælpe mig med?”. En psykolog kan hjælpe dig med mange forskellige ting.

Måske er du gået ned med stress. Så vil en psykolog kunne snakke med dig og arbejde med dine problemer sammen med dig i forhold til stress.

Render du rundt med angst, vil en psykolog også kunne snakke med dig om det. Ligeledes kan en psykolog også hjælpe dig, hvis du har mistet en mor, en far, en søster eller en helt fjerde person, som du har været tæt på, og du derfor er i dyb sorg.

Hop ud i det

For nogen mennesker kan det måske være lidt grænseoverskridende og en smule angstprovokerende at turde springe ud i at kontakte en psykolog og at give samtaler hos en psykolog et forsøg.

Men nogen gange skal man turde springe ud i nogle ting, hvor man ikke nødvendigvis er i sin comfort zone, bare fordi at det nogle gange er det bedste, og fordi at det kan være med til  at flytte nogle grænser og udvikle en psykisk.

Måske kan man kan man sidde med spørgsmålet ”vil det overhovedet hjælpe mig at snakke med en psykolog”, eller du kan måske sidde med spørgsmålet ”tør jeg overhovedet åbne op overfor en fremmed?”. Svaret til begge spørgsmål får du først, når du har prøvet at kaste dig ud i det, og når du har givet det et forsøg. Det kan aldrig skade noget at forsøge og prøve og se, om du ikke synes, at det kan hjælpe dig.

Det kan i hvert fald altid være rart at have nogen at snakke med, hvis man går og tumler med nogle svære tanker eller andet.

Det kan måske være svært at tage det sidste skridt og kontakte en psykolog, men giv det et forsøg, hvis du føler, at du har behov for det. Du gør dig selv en tjeneste ved at finde hjælp til dig selv.

Hans Thurah

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *